O piață mica și lucrativă  se conturează în Marea Britanie și în întreaga lume.  Un număr de 45 de distilerii au fost deschise în Marea Britanie doar în 2016, în condițiile în care afacerea a înflorit simțitor în ultimii zece ani.

Gama de ginuri s-a extins și ea, astfel încât în loc de cele două branduri cunoscute Gordon sau Beefeater primești o listă întreagă de noi sortimente.

Meșteșugul  distileriei, care la noi avea o lungă tradiție ilegală în perioada comunistă, s-a dezvoltat în întreaga lume, devenind o adevărată industrie.  Multe distilerii sunt înființate de companii care au vrut să-și schimbe profilul de activitate au își dorește să se extindă, o distilerie e răspunsul  firesc. Nu e deloc greu, mai ales ca internetul abundă de tips-uri despre cum sa faci gin, a whisky, vodca, rom, cognac, liqueur.

Mai mult, în Marea Britanie nu este deloc complicat să obții licența pentru fabricarea ginului chiar și acasă atâta timp cât ai un plan de afaceri fiabil, costurile de început fiind minime. 

Cu atâtea distilerii prin preajmă, paharele sus!

Sursa: www.theguardian.com