Tabelul de mai jos cuprinde o listă cu denumirile produselor de patiserie traduse în limbile engleză și franceză
ROMÂNĂ | ENGLEZĂ | FRANCEZĂ |
baclava | baklava | baklava |
blat | sponge cake | la génoise |
brioșă | muffin | les madeleines |
cataif cu frișcă | cream konafa (whipped cream pastry with syrup)/ kataifi | la konafa à la crème |
chiflă | bun | le petit pain (au lait) |
covrigei | bretzel | le bretzel |
cozonac | brioche/ sponge cake | la brioche/ le gâteau éponge |
cremă de zahăr ars | egg fan | la crème caramel flan |
ecler | eclair | l’éclair |
foietaj | puff pastry | la pâte feuilletée |
gogoașă | doughnut or donut | le beignet |
negresă | brownie | |
pateuri cu ciocolată | chocolate bread/ chocolatine/ sloth | le pain au chocolat |
plăcintă | pie | la tarte |
prăjitură | molten chocolate cake | le mi-cuit au chocolat/ gâteau au cœur coulant |
rahat | turkish delight/ lokum/ rahat lokum | le loukoum/ rahat loukoum |
sărățele | pastry twist | les torsions de pâte feuilletée |
strudel | strudels | le strudel |
tartă cu cremă | cream/ custard tart | la tarte à la crème |
tort | layer cake | le gâteau |
No Comments Yet