DEFINIȚIE: Substantivul este partea de vorbire care denumește ființe, lucruri, fenomene ale naturii, acțiuni, stări etc., cunoscute în gramatică sub numele de obiecte.
CLASIFICARE: Substantivele pot fi de două feluri comune sau proprii care, la rândul lor, pot fi simple sau compuse
substantive comune simple: bancă, om, casă, ploaie etc.
substantive comune compuse: floarea-soarelui, bunăvoință,
bineînțeles, untdelemn, apă tare etc.
substantive proprii simple: Andrei, Europa; Argeș, România
substantive proprii compuse: Ștefan cel Mare, Cluj Napoca, America de Sud, Câmpulung
Sfat prietenesc perntu autor: e-mail nu mai exista, renunta la el! De vreo 5 ani se scrie email legat nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, poti intreba pe cei care sunt in domeniu si se ocupa cu asa ceva.In rest, pot sa spun ca rezonez foarte mult cu acest articol, cunosc multi oameni care nu stiu sa scrie corect forma de viitor a verbelor de conjugarea a patra, si scriu mereu: voi venii , nu am putut sosii , et cetera. In orice fel te pot ajuta cu activitatea ta profesionala, cat de putin, te rog sa ma anunti, sunt pasionat (daca se poate spune asa) in a corecta greselile gramaticale ale altora perntu ca nu concep ca cineva care are un discurs excelent sau fie si o persoana care se vrea cat de cat inteligenta si stie sa exprime niste idei sa nu fie in stare sa scrie corect gramatical.O zi buna!VA:F [1.9.20_1166]please wait…(1 vote cast)VA:F [1.9.20_1166](from 1 vote)
Ideea de a semnala greșelile de gramatică sau exprimare, cu explicarea lor, nu este rea. Dar tare mi-e teamă că DOOM-ul, în mărinimia sa, le va consemna, într-un viitor apropiat, ca forme acceptate, împăcându-ne astfel pe toți…și, indiferent cum vom scrie sau ne vom exprima, va fi corect.
e-mail din DOOM2, 2005,PAGINA 270
Foarte bun articol.
Eram curios de forma populară a genitivului “Mariei” pe care mulți o “galonează” cu trei “i” (Măriii”). Chiar şi pe Wikipedia (“Valea Măriii”).