Tabelul de mai jos cuprinde o listă cu denumirile produselor de măcelărie traduse în limbile engleză și franceză
ROMÂNĂ | ENGLEZĂ | FRANCEZĂ |
măcelar | butcher | l’épicerie |
măcelărie | butcher’s | l’épicerie |
vită | beef | boef |
spată | chuck and blades | basses côtes |
antricot | middle rib | entrecôtes |
vrăbioară | sirloin | surlonge |
crupă | rump | rumstek |
coaste | ribs | côtes |
chiulotă din pul-pă | aitchbone | la culotte |
gât/ greabăn | neck | le collier |
piept | short ribs | poitrine |
pulpă | round/ buttock | ronde de gȋte |
rasol | shank | gȋte |
piept | brisket | tendron, milieu de poitrine |
fleică | thin flank and thick flank | la sous-noix. |
file | tenderloin | filet |
flanc | flank | flanchet |
nucă din pulpă | topside | gȋte à la noix |
mânzat | veal | le veau |
porc | pork | le porc |
No Comments Yet